Brandskyddsmålning

Hos oss kan du få experthjälp när det gäller brandskyddmålning. Vi har ett samarbete med våra leverantörer där vi tar fram en produkt som är bäst och lämpligast för ditt projekt.

Vi behöver veta lastuttnyttjandegrad och vilken brandklass som är beskriven av konstruktören. För att vi ska kunna räkna ut färgmängd behöver vi en stålförteckning.

Brandskyddsmålning är en brandsäkerhetsåtgärd vars huvudsakliga funktion är att göra att branden sprider sig långsammare för att ge brandkår och räddningspersonal gott om tid att utföra sitt arbete. Viktigt att tänka på och ta hänsyn till är att färgen har utrymme att svälla för att kunna uppnå bästa möjliga brandskydd.

Färgens syfte är att den expanderar och bildar ett isolerande skikt som håller den kritiska temperaturen för stålets bärighet borta. Mängden färg som behövs är helt beroende på hur tjockt stålet är och tiden som stålet måste hålla för vanliga brandklasser är R30, R60 och R90. De olika klasserna står för tiden som finns för att utrymma lokalen, ex R30 = 30min innan stålet ger vika. 

Beroende på åtkomst så rollas eller sprutar man på färgen. Detta gör vi tills erforderligt färgskikt har uppnåtts. När brandskyddsfärgen är på kan man enkelt topplacka med godkända färgtyper.

Med rätt färg på ytskikten kan man både spara tid och rädda liv. Brandskyddsfärgen har flera mycket goda egenskaper som skapar trygghet, den inte bara hindrar eldens uppkomst och spridning, dessutom minskar den rökutvecklingen och håller temperaturen nere. Mycket viktiga faktorer som underlättar en räddningsinsats.

För oss är det viktigt att bli informerade i tid för att vi ska kunna förbereda ett viktigt arbete. Vi vill att brandskyddsmålningen ska rädda liv!

Kontakta oss på vårat formulär.

Tel: 0243-255030

Direkt tel: 073 55 18 217

begär en kostnadsfri offert

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.